Χειρουργεια ωμου

ΟΛΙΚΗ ΩΜΟΥ

Aνάστροφη & ανατομική

Πρίν το χειρουργείο

Οι απεικονίσεις που προκύπτουν από τον ακτινολογικό έλεγχο του ασθενή (αξονική ή μαγνητική) υφίστανται επεξεργασία με ειδικό πρόγραμμα υπολογιστή με στόχο την
εξατομικευμένη αντιμετώπισή του. Το αποτέλεσμα της επεξεργασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία εξατομικευμένων οδηγών και να προβληθεί σαν ολόγραμμα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

Κατα την διάρκεια του χειρουργείου

Υλικό: Χρησιμοποιείται ολική αρθροπλαστική νέας (μοντέρνας) σχεδίασης με μικρό μέγεθος (μεταφυσιακός στυλεός). Στην ανατομική ολική χρησιμοποιείται κεραμικό υλικό καθώς και πολυαιθυλένιο ενισχυμένο με βιταμίνη Ε. 

Το αποτέλεσμα είναι:

  • Μικρότερα οστικά κοψίματα (διατήρηση του οστού του ασθενή)
  • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της ολικής
  • Καλύτερο κλινικό αποτέλεσμα
  • Εύκολη δυνατότητα αναθεώρησης
  • Σε περίπτωση πτώσης και κατάγματος πιο εύκολη αντιμετώπιση

Τομή: Μικρότερη τομή, με καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα καθώς γίνεται στο πλαγιο- άνω τμήμα του ώμου σε αντίθεση με την κλασική πρόσθια προσπέλαση.

Τένοντες: Ανάλογα με τον ασθενή, είναι δυνατή η τοποθέτηση της ολικής με διατήρηση όλων των προσφύσεων των τενόντων (προσπέλαση με διατήρηση του υποπλατίου) με αποτέλεσμα την πιο γρήγορη κινητοποίηση του ασθενή.

Μετά το χειρουργείο
  • Οι ασθενείς με ανάστροφη ολική αρθροπλαστική ώμου μπορούν να κινητοποιηθούν άμεσα με όριο τον πονο χωρίς περιορισμούς.
  • Οι ασθενείς με ανατομική ολική θα χρειαστούν περίπου 6 εβδομάδες πριν τηνελεύθερη κινητοποίηση αλλά μπορούν να επιτύχουν σχεδόν πλήρες εύροςκίνησης, παρόμοιο με τον φυσιολογικό ώμο.

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΩΜΟΥ

Με μικρές τομές και με τη χρήση ειδικών εργαλείων, στο μέγεθος μολυβιού, μπορούν να αντιμετωπιστούν πολλά από τα προβλήματα του ώμου.

Οι τρεις πιο συχνές παθήσεις είναι η υπακρωμιακή πρόσκρουση (ή προστριβή), η ρήξη των τενόντων και το εξάρθρημα του ώμου.

Αρθροσκοπική αντιμετώπιση υπακρωμιακής πρόσκρουσης (ή προστριβή)

Με μικρές τομές τοποθετείται μια κάμερα μέσα στον ωμο για να “δούμε” τις περιοχές που συμβαίνει η πρόσκρουση και στη συνέχεια εισάγονται μικρά εργαλεία σε μέγεθος μολυβιού. Αυτά στην άκρη τους έχουν μια “ράσπα” που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του οστού πάνω στο οποίο τρίβονται (προσκρούουν) οι τένοντες μέσα στον ώμο. Με την ίδια διαδικασία μπορούν να αντιμετωπιστούν προβλήματα της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης.

Μετά το χειρουργείο δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κίνηση αλλά θα χρειαστούν περίπου 3 με 6 εβδομάδες μέχρι την επιστροφή σε σχετικά απλές καθημερινές πράξεις και 3 μήνες για πιο έντονες δραστηριότητες.

Αρθροσκοπική συρραφή ρήξης τενόντων του στροφικού πετάλου

Με μικρές τομές τοποθετείται μια κάμερα μέσα στον ώμο για να “δούμε” την ρήξη και στη συνέχεια εισάγονται μικρά εργαλεία σε μέγεθος μολυβιού για να γίνει συρραφή. Για την πραγματοποίηση της συρραφής χρησιμοποιούνται “οστικές άγκυρες” που μοιάζουν με μικρές βίδες που τοποθετούνται μέσα στο οστό και στην άκρη εχουν ράμματα με τα οποία ράβεται η ρήξη. 

Οι οστικές άγκυρες που χρησιμοποιούμε είναι νέας γενιάς και έχουν το πλεονέκτημα ότι ενσωματώνονται στο οστό μετά από 6 μήνες.

Μετά το χειρουργείο θα χρειαστεί ανάρτηση του άνω άκρου για περίπου 3 με 6 εβδομάδες. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια φυσικοθεραπείας, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σε σχετικά απλές καθημερινές πράξεις σε 3 μήνες και σε 6 μήνες σε πιο έντονες δραστηριότητες.

Αρθροσκοπική αποκατάσταση εξάρθρηματος (αστάθεια) του ώμου

Με μικρές τομές τοποθετείται μια κάμερα μέσα στον ώμο για να “δούμε” την περιοχή της ρήξης του επιχείλιου χόνδρου και στη συνέχεια εισάγονται μικρά εργαλεία σε μέγεθος μολυβιού για να γίνει αποκατάσταση της βλάβης. Για την πραγματοποίηση της αποκατάστασης χρησιμοποιούνται πολύ μικρές ειδικες “ άγκυρες” που τοποθετούνται μέσα στο οστό και στην άκρη έχουν ράμματα με τα οποία ράβεται η ρήξη. 

Οι οστικές άγκυρες που χρησιμοποιούμε είναι νέας γενιάς και έχουν το πλεονέκτημα ότι αποτελούνται μόνο από ράμμα και δεν προκαλούν βλάβη στο οστό της ωμογλήνης. 

Μετά το χειρουργείο θα χρειαστεί ανάρτηση του άνω άκρου για περίπου 3 με 6 εβδομάδες. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια φυσικοθεραπείας, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σε σχετικά απλές καθημερινές πράξεις σε 3 μήνες και σε 6 μήνες σε πιο έντονες δραστηριότητες.

Η άριστη επιστημονική κατάρτηση, η υψηλή εξειδίκευση, η μακροχρόνια εμπειρία, η συνεχής επιμόρφωση και τεχνολογική αναβάθμιση, οι πρωτοποριακές τεχνικές διάγνωσης και θεραπείας, η προσωπική και ανθρώπινη εξυπηρέτηση συνοψίζουν ορισμένα από τα μυστικά των υψηλών ποσοστών επιτυχίας μας.

διευθυνση

Θεομήτηρος 70 & Μενελάου 270 | Τ.Κ. 17342 | Άγιος Δημήτριος

Θεομήτoρος 67 | Τ.Κ. 17455| Άλιμος

Email

info@osteoiasis.gr

τηλεφωνο

210 98 111 00

210 98 88 881