Χειρουργεια αγκωνα

ΟΛΙΚΗ ΑΓΚΩΝΑ

Ασθενείς με αρθρίτιδα ή κάταγμα στον αγκώνα μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν σε ολική αντικατάσταση της άρθρωσης. Αν και δεν αποτελεί συχνή πάθηση η ομάδα μας έχει μεγάλη εμπειρία και ειδικευεται στην αποκατασταση σύνθετων παθήσεων του αγκώνα.

Πρίν το χειρουργείο

Με τη χρήση ειδικού προγράμματος υπολογιστή γίνεται προεγχειρητικός σχεδιασμός και είναι δυνατή η εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ασθενών.

Κατα την διάρκεια του χειρουργείου

Τομή και τένοντες: 
Χρησιμοποιείται τομή που προστατευει τους τένοντες του αγκώνα και επιτρέπει την άμεση κινητοποίηση.

Μετά το χειρουργείο

Οι ασθενείς με ολική αρθροπλαστική  αγκώνα μπορούν να κινητοποιηθούν άμεσα με όριο τον πόνο χωρίς περιορισμούς. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια φυσικοθεραπείας, μπορούν να επιστρέψουν σε σχετικά απλές καθημερινές πράξεις σε 3 μήνες και σε 6 μήνες σε πιο έντονες δραστηριότητες.

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΓΚΩΝΑ

Με μικρές τομές και με τη χρήση ειδικών εργαλείων, στο μέγεθος μολυβιού, μπορούν να αντιμετωπιστούν πολλά από τα προβλήματα του αγκώνα. Οι τρεις πιο συχνές παθήσεις είναι η δυσκαμψία, η εμμένουσα επικονδυλιτιδα και η αστάθεια του αγκώνα.

Αρθροσκοπική αποκατάσταση της δυσκαμψίας του αγκώνα

Με μικρές τομές τοποθετείται μια κάμερα μέσα στον αγκώνα για να “δούμε” τις περιοχές που προκαλούν τον περιορισμό στην κίνηση και στη συνέχεια εισάγονται μικρά εργαλεία σε μέγεθος μολυβιού. Αυτά χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση του οστού και των μαλακών μορίων- συνηθως του αρθρικού θυλάκου- απο τα σημεία που προκαλούν περιορισμό της κίνησης της άρθρωσης. 

Μετά το χειρουργείο δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κίνηση αλλά θα χρειαστούν περίπου 3 με 6 εβδομάδες μέχρι την επιστροφή σε σχετικά απλές καθημερινές πράξεις και 3 μήνες για πιο έντονες δραστηριότητες.

Αρθροσκοπική αποκατάσταση της εμμένουσας επικονδυλιτιδας

Συχνά η επικονδυλίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με συντηρητικά μέσα, όπως
φυσιοθεραπεία και ενέσεις κορτιζόνης ή PRP. Μερικές φορές, όμως, χρειάζεται να προχωρήσουμε σε χειρουργείο στην περιπτωση που τα συμπτώματα επιμένουν.
Με μικρές τομές τοποθετείται μια κάμερα μέσα στον αγκώνα για να “δούμε” τον τενοντα που προκαλει την επικονδυλίτιδα και στη συνέχεια εισάγονται μικρά εργαλεία σε μέγεθος μολυβιού. Αυτά χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του παθολογικου τένοντα (του βραχύ εκτείνοντα τον καρπό). 

Μετά το χειρουργείο δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κίνηση αλλά θα χρειαστούν περίπου 3 με 6 εβδομάδες μέχρι την επιστροφή σε σχετικά απλές καθημερινές πράξεις και 3 μήνες για πιο έντονες δραστηριότητες.

Αρθροσκοπική αποκατάσταση της αστάθειας του αγκώνα

Η αστάθεια το αγκώνα αφορά προβλήματα του έσω και έξω πλαγίου συνδέσμου και είναι πιο συχνή σε αθλητές, ειδικά ρίιπτες, ή μπορεί να συμβεί μετά από τραυματισμό. Με μικρές τομές τοποθετείται μια κάμερα μέσα στον αγκώνα για να “δούμε” τον σύνδεσμο που έχει πρόβλημα με αποτέλεσμα να προκαλείται ή αστάθεια. 

Στη συνέχεια εισάγονται μικρά εργαλεία σε μέγεθος μολυβιού. Αυτά χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση της βλάβης του συνδέσμου με “οστικές άγκυρες” που μοιάζουν με μικρές βίδες που τοποθετούνται μέσα στο οστό και στην άκρη εχουν ράμματα με τα οποία ράβεται η ρήξη του συνδέσμου. 

Μετά το χειρουργείο θα χρειαστεί ανάρτηση του άνω άκρου για περίπου 3 με 6 εβδομάδες. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια φυσικοθεραπείας, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σε σχετικά απλές καθημερινές πράξεις σε 3 μήνες και σε 6 μήνες σε πιο έντονες δραστηριότητες.

Η άριστη επιστημονική κατάρτηση, η υψηλή εξειδίκευση, η μακροχρόνια εμπειρία, η συνεχής επιμόρφωση και τεχνολογική αναβάθμιση, οι πρωτοποριακές τεχνικές διάγνωσης και θεραπείας, η προσωπική και ανθρώπινη εξυπηρέτηση συνοψίζουν ορισμένα από τα μυστικά των υψηλών ποσοστών επιτυχίας μας.

διευθυνση

Θεομήτηρος 70 & Μενελάου 270 | Τ.Κ. 17342 | Άγιος Δημήτριος

Θεομήτoρος 67 | Τ.Κ. 17455| Άλιμος

Email

info@osteoiasis.gr

τηλεφωνο

210 98 111 00

210 98 88 881